Terrassa commemora amb diferents activitats el Dia Mundial de la Conscienciació sobre l’Autisme

Terrassa estrena una Guia de recursos i serveis per a les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista, el TEA. Amb motiu del Dia Mundial de la Conscienciació sobre l’Autisme, la Taula de Salut Mental de Terrassa, debat en una taula rodona a la Biblioteca Central, la nova eina de suport per a afectats i familiars. Els professionals del sector han destacat els serveis i recursos de què disposa la ciutat per a la detecció i tractament del TEA.

L’alcalde de Terrassa que ha encetat l’acte, ha destacat aquelles mesures de respecte a les persones amb TEA, com ara la reducció de petards per Sant Joan, els pictogrames als passos de vianants o el baix volum musical en determinats trams de la rua de Carnestoltes. El Dia Mundial de la Conscienciació sobre l’Autisme també ha comptat amb una mostra dels treballs de tres artistes afectats pel transtorn.

Mentrestant i durant tot el dia, a l’Atri de l’Ajuntament s’ha instal·lat aquest divendres una parada per difondre la problemàtica del TEA i augmentar la consciència social sobre un problema que pateixen molts ciutadans. Per la seva banda, el cinema Catalunya programa per diumenge a les 12 del migdia una sessió amb la meitat dels llums encesos, el volum de la pel·lícula més baix i un espai on estar-se en cas d’haver d’abandonar la sala.

220401 Dia Mundial Autisme 2220401 Dia Mundial Autisme 7