Terrassa commemora el Dia mundial de la Sida 

Terrassa commemora el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida. Sota el lema “Posar fi a les desigualtats, posar fi a la Sida, posar fi a les pandèmies”, diferents entitats volen conscienciar a la població sobre aquesta malaltia amb la fi de prevenir-a i eradicar-la. Aquest any es fa especial èmfasi en eliminar les discriminacions que pateixen les persones afectades per l’VIH.

Per a millorar la prevenció de la malaltia, el CAP Nord ofereix proves de detecció del VIH gratuïtes i confidencials. Les persones que hagin tingut una exposició de risc, poden recórrer als coneguts tractaments de Profilaxis previs i posteriors al contacte, disponibles als centres de salut de la ciutat.

Durant tota la setmana es duen a terme accions de difusió i de prevenció del VIH, com són els estands informatius i de distribució de preservatius ubicats en diferents punts de la ciutat. El Raval de Montserrat acull aquest dimecres un acte institucional amb la lectura d’un manifest a càrrec de la Comissió de la Sida de Terrassa. Al vespre, s’il·luminaràn de color vermell la façana de l’Ajuntament i el Monument de la Dona, en record d’aquesta efemèride.