Terrassa commemora els 50 anys de la manifestació de les pedres

El 27 d’octubre serà la data amb què passarà a la història la declaració unilateral d’independència per part del Parlament de Catalunya. Tanmateix, en un dia com aquest però 50 anys abans, Terrassa va viure també un episodi molt recordat. Es tracta de la coneguda com a Manifestació de les Pedres, la qual va tenir lloc el 27 d’octubre del 1967, en plena dictadura franquista. Unes 500 persones es van manifestar durant aquella jornada, en una protesta convocada per Comissions Obreres i que va acabar amb una forta repressió policial als voltants del pas a nivell que hi havia entre la Rambla i la carretera de Montcada.

Aquest divendres s’ha celebrat al Parc dels Catalans un acte commemoratiu amb alguns dels testimonis que, ara fa 50 anys, van viure els fets en primera persona. La cerimònia ha comptat amb diverses intervencions, totes elles encaminades a posar en valor la memòria històrica local i a no oblidar mai el passat per tal de construir un futur millor.

L’acte ha finalitzat amb la descoberta d’una placa commemorativa en record d’uns fets que van marcar un abans i un després en la lluita de la ciutat contra la repressió del règim autoritari.