Terrassa commemora els fets històrics del 4 de setembre de 1713

L’Ajuntament de Terrassa commemorarà la Diada de Catalunya amb un acte cultural que girarà al voltant d’Agustí Bartra i Anna Murià, dues figures cabdals de la literatura i de la història de Terrassa, en el 40è i 20è aniversari, respectivament, de la seva mort.

Serà amb l’espectacle BARTRIAN(N)A, del terrassenc Miquel Pujadó, que es farà el dia 8 de setembre a la Casa Museu Alegre de Sagrera.

Abans, però, aquest diumenge l’Ajuntament també ha commemorat els fets del 4 de setembre, l’incendi i saqueig de la vila de Terrassa l’any 1713, en el marc de la Guerra de Successió. Ho ha fet amb la lectura d’un manifest i l’actuació d’Eir grup Vocal al Claustre del Convent de Sant Francesc.

L’efemèride recorda els fets que van tenir lloc els dies 3, 4 i 5 de setembre del 1713, durant la Guerra de Successió, quan les tropes borbòniques de Felip V comandades pel general Feliciano Bracamonte van passar per les armes la vila de Terrassa. Molts habitants es van refugiar a l’interior del Convent de Sant Francesc, de l’ordre dels frares recol·lectes. L’acte commemoratiu ha servit per homenatjar a tots els vilatans de Terrassa que van morir i patir defensant les seves institucions i llibertats.