Terrassa compleix un any com a ciutat creativa de la Unesco en l’àmbit del cinema

Després de presentar la seva candidatura, impulsada per la Taula Local de l’Audiovisual i l’Ajuntament de Terrassa, a través del servei de Relacions Europees i Internacionals, el 31 d’octubre de 2017 Terrassa es convertia en la primera ciutat espanyola designada Ciutat Creativa de la Unesco dins la Secció FILM, unint-se així al grup conformat per Roma (Itàlia), Bradford (Anglaterra), Galway (Irlanda), Sofia (Bulgària), Bitola (Macedònia), Sidney (Austràlia), Busan (Corea del Sud) i Santos (Brasil), que ja en formaven part.

Juntament amb Terrassa, també van aconseguir l’anomenament fa una any les ciutats de Lodz (Polònia), Qingdao (Xina), Bristol (Anglaterra) i Yamagata (Japó), en total 13 ciutats.

L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, ha valorat molt positivament la feina que s’ha fet en aquest primer any de Terrassa com a Ciutat Creativa del Cinema: “Ha estat un any on Terrassa ha refermat la seva aposta pel sector audiovisual i on s’ha treballat en el foment dels valors que representa la Unesco. El fet de ser la primera i única ciutat de l’Estat en possessió d’aquest reconeixement és un motiu d’orgull, una gran responsabilitat i també representa una oportunitat per enfortir encara més el posicionament de Terrassa dins el sector audiovisual a nivell mundial. Amb aquests objectius s’ha treballat i es continuarà treballant en els propers anys”.

Una gran festa oberta a tota la ciutadania va servir per celebrar la designació de la ciutat en una de les primeres accions de Terrassa com a membre de la xarxa de ciutats creatives. Des de llavors, s’han dut a terme diferents activitats i iniciatives de posicionament i de treball en xarxa.