Terrassa comptarà amb tastadors professionals per millorar el gust de l’aigua

L’empresa municipal encarregada de la distribució d’aigua pública a Terrassa, Taigua, està treballant en la millora del sabor d’aquesta. Una de les mesures per assolir aquest objectiu és la realització d’un estudi sobre l’anàlisi del perfil del sabor. Aquesta tasca correrà a càrrec d’un equip de deu tastadors professionals que es mantindrà durant set anys.

L’empresa independent escollida per dur a terme aquest estudi és Mérieux Nutrsciences, que durant els darrers tres mesos ha format i entrenat aquest conjunt d’experts. Els tastadors participaran en sis sessions programades que ajudaran a definir les característiques gustatives de l’aigua.

Aquest dimecres s’ha celebrat a Barcelona la darrera sessió de formació d’aquests professionals, a la qual ha acudit personal de Taigua i representants de l’Observatori de l’Aigua de Terrassa (OAT).

Amb l’objectiu de millorar el gust de l’aigua, l’Ajuntament ha contemplat quatre línies d’actuació. La primera contempla la formació d’un equip específic de tastadors. La segona, la participació d’un equip no professional per fer sessions de tast amb el mateix objectiu. La tercera és un estudi que compararà la diferència entre les alternatives domèstiques al consum d’aigua d’aixeta i una solució que sigui de caràcter públic. I la quarta, el projecte de construcció d’un nou dipòsit d’homogeneïtzació i regulació a la planta d’Abrera, que contribuirà a millorar el gust i la seva salinitat.