El proper Consistori tindrà un mínim del 40 per cent de cares noves

El Consistori que surti de les eleccions del 28 de maig tindrà com a mínim onze cares noves. Dels 27 regidors que avui són a l’Ajuntament, setze formen part de les llistes i gairebé tots continuarien si es repetissin els resultats del 2019, entre ells, els cinc caps de llista.

Dels deu regidors que té ara Tot per Terrassa, cinc continuen a la candidatura: Jordi Ballart, Rosa Boladeras, Noel Duque, Lluïsa Melgares i Patri Reche. Hauran estat un sol mandat a l’Ajuntament Núria Marín, Miguel Ángel Moreno, Jennifer Ramírez, Mònica Polo i Raúl Ibáñez.

Pel PSC opten a continuar Eva Candela, Marc Armengol, Josefina Merino i Carlos Lázaro. Els socialistes han situat en llocs de sortida dos exregidors: Adrián Sánchez i Javier García. Destaca la retirada d’Alfredo Vega i Amadeu Aguado, que s’han passat quatre mandats a l’Ajuntament, tres al govern. Africa Serena, que només ha estat un any al Consistori, tampoc no continua.

A banda de la cap de llista Ona Martínez, Esquerra segueix comptant amb Pep Forn i amb Montse Font, que ha entrat aquest any per cobrir la vacant d’Isaac Albert. Deixen l’Ajuntament Carles Caballero, amb dos mandats a l’esquena, i Teresa Ciurana amb un.

Per part de Ciutadans opten a continuar al Consistori la cap de cartell, Isabel Martínez, i David Aguinaga. Plega Javier González, que ha liderat la candidatura en quatre ocasions, les dues darreres amb presència a l’Ajuntament.

Junts per Terrassa aposta per la continuïtat total situant les seves dues regidores, Meritxell Lluís i Montserrat Caupena, en els números 1 i 2 de la candidatura.

Dels regidors que opten a seguir Jordi Ballart és el més veterà, amb setze anys al Consistori, seguit de Lluïsa Melgares, que en duu més de catorze. Han fet dos mandats sencers Marc Armengol, Pep Forn, Meritxell Lluís i David Aguinaga mentre que Noel Duque i Eva Candela porten entre cinc i sis anys. Els altres vuit regidors que podrien seguir s’han estrenat aquest mandat.