Terrassa correrà el 4 de novembre contra el càncer de pàncrees

Terrassa correrà el 4 de novembre contra el càncer de pàncrees. La ciutat s’adhereix a les curses populars que es fan en altres punts d’Espanya, com Alacant i Madrid, i també d’Europa, com Roma i Milà, per recaptar fons per a la investigació d’aquesta malaltia, l’únic tumor maligne que ha augmentat l’índex de mortalitat en els darrers anys i en tots dos sexes.

La cursa està promoguda per l’Associació de Càncer de Pàncrees (ACANPAN) i l’Associació Espanyola de Pancreatologia (AESPANC), sota l’organització de l’empresa terrassenca Informática Industrial i el club I Run With Leiva. Precisament l’atleta egarenc Jaume Leiva apadrina la prova. Ajuntament, Consorci Sanitari i Mútua Terrassa també hi col•laboren.

La cursa, de cinc quilòmetres i homologada per la Federació Catalana d’Atletisme, tindrà la Plaça Nova com a escenari de la sortida i de l’arribada. El recorregut serà pels carrers del centre de Terrassa, sent la Rambla d’Ègara l’eix del circuit. La prova, que comptarà amb cinc categories, va dirigida a totes les edats i perfils de corredors, ja que l’organització dóna l’opció de poder-la fer corrent o caminant.

Ja es poden fer les inscripcions al web oficial (www.carreracancerpancreas.es), a un preu de 10 euros la cursa d’adults i de 5 la infantil. Hi haurà premis per als guanyadors, diplomes per als participants, sorteig de regals i una festa amb activitats i entreteniments per a petits i grans.

La primera cursa contra el càncer de pàncrees va tenir lloc al 2015 a Madrid. Des de llavors ja s’han atorgat 115 mil euros per a 4 beques de diferents grups d’investigació que busquen millores en el diagnòstic precoç i el tractament d’aquesta malaltia.