Terrassa, declarada Ciutat Europea de l’Esport 2021

Terrassa ha estat oficialment nomenada com a Ciutat Europea de l’Esport 2021 per l’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES Europe). La notícia ha estat comunicada pel president d’ACES Europe, Gian Francesco Lupattelli, en una carta adreçada a l’alcalde, Jordi Ballart.

ACES Europe ha destacat que, en la decisió, s’ha tingut en compte que Terrassa és un bon exemple de l’esport per a tothom com a instrument de salut, integració, educació i respecte que són, precisament, els principals objectius de l’Associació. Alhora ha destacat la política esportiva municipal a nivell d’equipaments, programes i activitats.

Ballart, en conèixer la declaració de Terrassa com a Ciutat Europea de l’Esport 2021 ha declarat que “aquest reconeixement referma i posa en valor el compromís del nostre Equip de Govern amb l’esport i contribuirà a situar la nostra ciutat en un lloc més que destacat com a referent esportiu a nivell internacional. Un reconeixement que vull fer extensiu a totes les entitats esportives, clubs i esportistes de la ciutat per la gran tasca que fan, dia a dia, des del foment de l’esport de base fins a l’esport de primer nivell, àmbit en què destaquem, per exemple, aportant sense descans un gran nombre de terrassencs i terrassenques olímpics que passegen amb orgull el nom de la ciutat arreu del món.

L’alcalde també ha afegit que “cal aprofitar aquesta nova oportunitat per fer servir l’esport com a eina de projecció de la ciutat a l’exterior i per convertir la seva pràctica, de forma més decidida encara, com un veritable instrument al servei de la salut, l’educació, la integració i la igualtat de gènere dels terrassencs i de les terrassenques”. A més, l’alcalde creu que “aquesta distinció torna a situar Terrassa en el primer plànol de l’esport a Europa i al món, a les portes d’acollir el Mundial d’Hoquei Femení el 2022“.

Mèrits

Així, el Comitè avaluador d’ACES Europe ha valorat, per tal d’atorgar aquest reconeixement, les infraestructures, instal·lacions o activitats esportives que es duen a terme a la ciutat, així com altres aspectes relacionats com la facilitat d’accés per a la pràctica esportiva, els clubs i associacions esportives, o les iniciatives per a la promoció de la salut i la integració social a través de l’esport.

La proposta per impulsar la candidatura de Terrassa com a Ciutat Europea de l’Esport 2021 va ser aprovada en Junta de Portaveus el passat 29 de juny de 2017. Des d’aquell moment, els serveis municipals d’Esports i de Relacions Europees i Internacionals, han treballat en la preparació de la candidatura que ha estat reconeguda per ACES Europe.

El reconeixement de Ciutat Europea de l’Esport, el concedeix des de l’any 2001 l’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport, una entitat sense ànim de lucre amb seu a Brussel·les, que cada any assigna els reconeixements de Capital Europea, Comunitat i Ciutat de l’Esport.

Amb aquest nomenament com a Ciutat Europea de l’Esport, Terrassa tindrà l’oportunitat d’acollir i organitzar un ampli ventall d’activitats lligades a la pràctica esportiva, així com establir vincles i projectes esportius compartits amb altres municipis europeus membres de la xarxa. ACES Europe atorga el reconeixement com a ciutat europea de l’esport a ciutats d’entre 25.000 i 500.000 habitants, i té una vigència d’un any.