Terrassa demana més legislació per lluitar contra el canvi climàtic

Administracions, empreses i entitats catalanes s’han trobat al Teatre Nacional per primera vegada per parlar del canvi climàtic. Ha estat en la 1a Cimera d’Acció Climàtica que s’ha celebrat amb l’objectiu de acordar un full de ruta, a curt i mig termini, que permeti afrontar l’emergència climàtica amb compromisos, no només del Govern sinó també des de la societat civil i els agents socioeconòmics. En aquest sentit el principal compromís és el d’aconseguir la neutralitat del carboni el 2050. Les organitzacions que signin aquest compromís hauran de fixar una data i elaborar un full de ruta amb objectius quantitatius i amb un calendari de reducció d’emissions.

El president Quim Torra ha repassat algunes de les mesures que s’han fet a Catalunya en la lluita contra el canvi climàtic.

Els municipis també han estat presents en aquesta Cimera d’Acció Climàtica. El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Carles Caballero, ha demenat més competències als ajuntaments en aquesta matèria.

A fora s’han manifestat diverses entitats ecologistes que no han estat convidades a la cimera. Proposen 11 polítiques urgents que permetrien reduir les emissions de CO2 a més de la meitat el 2030.

Catalunya organitzarà una nova trobada abans de la Cimera de Nacions Unides prevista a Glasgow el mes de novembre.