Terrassa demanarà la creació de vuit centres integrats de la FP

El Casal Cívic de Ca n’Aurell ha acollit aquest dimecres una sessió del Plenari del Consell de la Formació Professional de Terrassa. La regidora d’Ocupació, Montserrat Caupena, ha presidit la reunió. A la sessió també hi ha participat el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Educació, Joan Salvador.

El Consell ha validat la proposta de creació de vuit centres de formació professional integrada. Ara, la Generalitat, en consonància amb l’oferta de la resta de la comarca, haurà de donar llum verda al projecte.  A Terrassa es demanen estudis de vuit famílies: Imatge i So, Sanitat, Hostaleria i Turisme, Tèxtil i Confecció de Pell, Instal·lacions i Manteniment, Fabricació Mecànica, Informàtica i Comunicacions, i Química. En un futur proper, tots els estudis de FP s’hauran d’oferir en centres específics, on no hi hagi alumnes d’ESO. Ara, l’Ajuntament haurà de buscar espais que puguin acollir aquests centres integrats de Formació Professional. La voluntat del consistori és buscar espais propers a empreses.

La trobada també ha servit per validar el nou Reglament de la formació professional i per marcar els objectius del proper curs, a més d’altres qüestions. La voluntat és donar resposta a les demandes professionals que hi ha a la ciutat.