Terrassa detecta 26 positius per PCR en els dos últims dies

A Terrassa, tot i no haver-se detectat cap rebrot ni les dades conviden a l’alarmisme, sí que s’ha detectat un lleuger repunt de casos de Covid-19, especialment els darrers dies. Segons dades facilitades per l’Ajuntament, en el que portem de Juliol s’han detectat 101 positius per PCR entre la població terrassenca. Hi ha tres ingressats a planta i cap a la UCI. Una quarta part d’aquests casos, 26, s’han comptabilitzat en només dos dies, el 22 i 23 de juliol, quan es van detectar 12 i 14 positius respectivament. La tendència de les últimes setmanes ja era a l’alça, i si comparem el juliol amb el mes de juny, la diferència és palpable. Si ens ho mirem encara amb més perspectiva, veurem que les dades de juliol són força similars a les del mes de maig, quan Terrassa iniciava el desconfinament amb les diverses fases que decretava el govern central. Això sí, els casos de Covid-19 diaris estan molt lluny d’aquells dies de març i abril en què se’n detectaven una cinquantena cada dia.

Pel que fa a les dades del Departament de Salut, a Terrassa s’han detectat l’última setmana 66 positius de Covid-19, superant els 2.000 (2.029) casos acumulats des de l’inici de l’epidèmia.

Pel que fa a les dades facilitades pels dos hospitals de la ciutat, que inclouen terrassencs i no terrassencs, el CST té cinc ingressats en planta i cap a la UCI; Mútua té tres positius a planta, cap a la UCI.