Terrassa, en avís moderat per calor dimecres a la tarda

No podem ni tan sols dir que és la primera onada de calor de l’estiu, perquè encara estem a la primavera. Falta una setmana perquè canviem d’estació i ja tenim temperatures pròpies de la canícula. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l’avís per calor a 28 comarques. El perill serà moderat aquest dimecres a la tarda al Vallès Occidental, amb temperatures que podrien arribar, en alguns punts, als 37 graus. Quatre comarques de l’interior estan en perill alt i amb temperatures que podrien marcar un rècord en un mes de juny, arribant als quaranta graus.

A Terrassa s’espera que els termòmetres es puguin enfilar fins als 34 graus durant les primeres hores de la tarda d’aquest dimecres, quan la calor tocarà sostre. La calor intensa, però, seguirà uns dies més.

Durant aquest episodi s’han registrat valors màxims de 32, 33 i 34 graus a les diverses estacions de la ciutat que formen part de la xarxa Meteoclimàtic. La més alta ha estat la del barri del Segle XX, que s’ha enfilat gairebé fins als 35 graus.

Com és habitual en aquests casos cal prendre precaucions per evitar cops de calor, sobretot en la població més vulnerable, nens i gent gran. És important estar ben hidratats, no fer activitats a l’aire lliure en els moments de més calor, portar roba lleugera i fer àpats lleugers. També cal extremar les precaucions al bosc. El mapa del Pla Alfa de risc d’incendi ha pujat a nivell 2 al Vallès Occidental.