Terrassa en comú fa un balanç negatiu de mig mandat de govern municipal

Terrassa en comú no fa un balanç gens positiu de mig mandat de govern municipal dos anys després de les eleccions. Consideren que el PSC i l’aleshores Convergència van optar per blindar-se a si mateixos tot i ser les llistes més castigades a les urnes.

La formació d’esquerres considera que cal canviar la forma de governar la ciutat i adaptar-la a la situació present perquè la ciutat ja no és la mateixa que fa 40 anys, quan el PSC va començar a governar.

Terrassa en comú assegura que han aconseguit marcar l’agenda política municipal en temes com la transparència i el debat sobre la gestió de l’aigua. Fins i tot reconeixen que l’aposta de l’alcalde Jordi Ballart per la municipalització els va fer creure que el PSC havia canviat. Per això, diuen, van proposar als socialistes, fa uns mesos i sense èxit, que trenquessin el govern amb el PDECAT i en formessin un de nou amb ells.

En tornar de vacances, al setembre, Terrassa en comú demanarà la celebració d’un ple extraordinari sobre l’estratègia de ciutat. Els comuns volien celebrar el ple monogràfic aquest mes o al passat però el debat sobre la revisió del cadastre n’ha ajornat la petició.

Xavi Matilla assegura que el seu nomenament com a Coordinador d’Organització del nou partit Catalunya en Comú no l’apartarà de la política municipal aquest mandat. Terrassa en Comú encara no ha obert el debat sobre la candidatura per les municipals del 2019.