Terrassa en Comú reclama la projecció del documental ‘Unrest’ al Cinema Catalunya

Terrassa en Comú ha emès un comunicat en el qual recorda que el gener de 2016 va presentar proposta de resolució al Ple Municipal per donar suport als afectats de les síndromes de sensibilització central. Una proposta que, afegeix, va ser aprovada per unanimitat pel Ple. Dos anys després de la seva aprovació, la formació municipal alerta que l’equip de govern no l’ha executat i que tampoc ha presentat el programa de suport específic als afectats de SCC de Terrassa i a les seves famílies que, afirmen, havia de ser efectiu el 30 de novembre del 2016.

En aquest sentit, Terrassa en Comú es fa ressò de la recent estrena d’Unrest, un documental sobre la Síndrome de Fatiga Crònica/Encafalomielitis Miàlgica que ha guanyat el premi especial del jurat del Sundance Film Festival i que té una nominació als Òscars. TeC exposa que el documental està educant i ajudant a despertar consciències sobre la invisibilitat d’aquesta malaltia i que pot ajudar a sensibilitzar i disminuir les injustícies que les persones afectades viuen de fa molt temps. Precisament, TeC recorda que una de les accions incloses de la proposta era “informació i sensibilització per treballar el coneixement de les malalties per part de la ciutadania, en general, i els treballadors públics, en particular, amb l’objectiu d’eliminar l’estigma social que acompanya a aquestes malalties”.

Davant d’això, des de TeC es demana a l’equip de govern que, en compliment dels acords aprovats al Ple Municipal, Unrest sigui projectat al Cinema Catalunya com activitat de l’Ajuntament de Terrassa per informar i sensibilitzar la ciutadania sobre els SSC.