Terrassa en Comú vol que l’Ajuntament se sumi al front local comú, on ja hi figuren uns tretze consistoris, per defensar la part de la Llei sobre pobresa energètica que no ha estat tombada pel Tribunal Constitucional, i evitar així els talls en el suministrament a les famílies més vulnerables. També volen que l’Ajuntament creï un òrgan sancionador propi, com ja ha fet Barcelona, que permeti sancionar les empreses suministradores en cas de no complir la llei.
La proposta de resolució que presentaran en el pròxim ple de divendres, també denuncia els talls il•legals de les companyies en el suministrament i proposa un registre municipal per detectar-los. Terrassa en Comú insta a l’Ajuntament a signar convenis amb les empreses suministradores per condonar els deutes de les famílies i que l’Ajuntament no hagi de pagar també aquestes factures. L’any passat l’Ajuntament va abonar 40.000 euros a Mina d’Aigües per aquest concepte.
D’altra banda Terrassa en Comú presentarà una altra proposta de resolució per establir convenis amb entitats del tercer sector que permetin garantir l’accés a la prova ràpida de detecció de la Sida. Finalment TeC presenta dos acords de Junta de Portaveus. L’un per l’aplicació i seguiment de la guia per a la protecció i promoció dels drets humans en la contractació pública. I l’altre sobre l’adhesió a la campanya “Diners públics, codi públic” per tal de que els sofwares pagats amb diners públics estiguin disponibles per a tothom.