Terrassa en comú vol promoure el comerç textil sostenible i de proximitat

Terrassa en comú presenta dues propostes de resolució al ple de maig. En una demana que es promocioni el comerç de productes tèxtils creats amb criteris de sostenibilitat i proximitat. Proposen dotar a la ciutat d’un espai on els creadors hi puguin fer venda directa i intercanviar coneixements. Per saber quants creadors hi ha a la ciutat Terrassa en comú proposa elaborar un cens d’artistes que facin teixits amb criteri sostenible i de proximitat.

La proposta també contempla que s’impulsi un segell de qualitat que certifiqui aquestes característiques. El Centre de Documentació i Museu Tèxtil i el grau en enginyeria de tecnologia i disseny tèxtil de la UPC participarien en la definició de projecte.

L’altra proposta dels comuns insta el govern espanyol a modificar el projecte del reial decret que regula el consumidor vulnerable d’energia elèctrica i també el bo social. Aquesta setmana diversos ajuntaments espanyols debatran aquesta moció que vol posar condicions a la suspensió del subministrament elèctric.

Terrassa en comú demana a l’alcalde Jordi Ballart que defensi l’autonomia municipal i intenti convèncer el PSOE per a que no doni suport a la llei tal i com està redactada i no deixi que famílies catalanes es quedin sense llum.