Se suspenen totes les activitats a l’aire lliure i s’activa en alerta el pla d’emergència municipal pel Glòria

Protecció Civil ha ordenat suspendre fins a nou avís totes les activitats a l’aire lliure en el medi natural a les comarques de Barcelona, Girona i la Catalunya Central. La tempesta Glòria ja s’ha notat a Terrassa aquest dilluns al matí i s’espera que faci més acte de presència en les properes hores. El vent ha estat, fins ara, el protagonista, amb ratxes màximes d’uns quaranta quilòmetres per hora. Els bombers han rebut 13 avisos pel vent i no s’han registrat desperfectes d’importància. A la carretera de Castellar, a tocar del Monument de la Dona, ha caigut un fenal sense que hi hagi hagut més conseqüències. Emergències Terrassa recorda que al Vallès Occidental hi ha alerta del Ventcat, amb perial alt fins dimecres al matí.

La pluja pot aparèixer a la tarda en forma de neu. Ho farà a la Catalunya Central, gran part del prelitoral central i les comarques interiors de Tarragona. La cota de neu, que inicialment serà d’uns 200 metres anirà pujant progressivament fins a situar-se entorn els 400 metres al final del dia. Pot haver-hi gruixos de 2cm a cota 400 i de 20 cm a partir dels 1000 metres. Pel que fa a Terrassa el Servei Meteorològic de Catalunya ha establert un risc moderat a partir de les sis de la tarda de dilluns fins a les 6 del matí de dimarts.

Dimarts i dimecres l’alerta és per l’acumulació de pluja. Al prelitoral podrien caure quantitats molt abundants, per sobre del 100 litres per metre quadrat. Les precipitacions podran anar acompanyades de tempesta i al final del dia, de fang.

Activat en alerta el Pla d’Emergència Municipal per pluja, vent i neu

En relació amb la informació meteorològica que preveu que en les pròximes hores i durant tot el dimarts 21 i el dimecres 22 de gener, l’episodi de pluja, neu i vent es faci efectiu al municipi, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha activat en nivell d’alerta el Pla d’Emergència Municipal per riscos d’acumulació de pluja, vents forts i de neu en cotes superiors a 400 metres durant la nit i matinada de demà dimarts.

A Catalunya estan activats a nivell d’alerta els plans d’emergència VENTCAT, INUNCAT i NEUCAT. El Pla d’Emergència Municipal de Terrassa es va posar en prealerta ahir a la tarda. Des d’aleshores, a la ciutat hi han hagut poques incidències, i els serveis municipals han estat preparats per donar resposta en cas que el nivell d’incidència augmenti.

Podeu seguir l’actualització dels avisos a través del Twitter de Protecció Civil de l’Ajuntament de Terrassa (@trsemergencies) i les xarxes socials de l’Ajuntament.