Terrassa enceta dissabte el Nadal més inclusiu i amb el retorn de part de la presencialitat

Terrassa aposta per un Nadal inclusiu compartit amb la ciutadania i el teixit associatiu, amb el retorn de la presencialitat en molts dels actes tradicionals i repartits per tots els districtes. L’Ajuntament reforça l’enllumentat en un 17 per cent més que l’any anterior amb més de 700 punts de llum i noves decoracions. Amb una inversió de 227.000 euros, repartits pels principals eixos comercials de la ciutat.

Aquest dissabte serà el tret de sortida pel Nadal amb l’encesa de l’enllumenat i de l’arbre del Raval i la consolidació del pessebre a la Plaça Vella. També s’il·luminaran amb diferents colors fins a quatre xemeneies històriques de la ciutat, a més del monument a la Dona Treballadora i la torre del Palau. Una altra de les novetats d’aquest any és que el trenet de Nadal arribarà a tota la ciutat. A partir del dia 26 també es recupera la pista de patinatge sobre gel a la plaça Nova.

La fira de Santa Llúcia torna a la plaça Vella entre el 2 i el 20 de desembre. A la Rambla d’Ègara s’instal·la al seu emplaçament original la Fira d’Hivern d’artesans. Com a novetat, a la plaça de la Torre del Palau s’instal·larà el Mercat d’Art i Disseny, una proposta per l’11 i 12 de desembre de professionals vinculats a la il·lustració, el disseny i l’artesania. A la tradicional proposta musical de corals i grups vocals pet tota la ciutat aquest any s’hi suma el Terrassa Vibra i el Saló Juguem+ torna a sortir al carrer amb més activitats que l’any passat i amb una programa d’activitats culturals, d’animació, esportives i jocs tradicionals en diferents places públiques.

També tornen els Pastorets, el quinto, l’home dels nassos, i els concerts de Nadal i la Festa al Raval per acomiadar l’any. Aquí hi haurà l’actuació de diferents DJ’s entre les 11 i les 2 de la matinada per donar la benvinguda al 2022. I el 5 de gener arriba la Cavalcada dels Reis Mags d’Orient que tornarà a repartir il·lusió pels carrers de la ciutat. Aquest any arribaran al districte 4, a l’est de la ciutat amb la tradicional festa de Benvinguda que els hi farà Miqui Giménez, els Bastoners i d’altres entitats del districte. Abans i des del dia 26, el patge Xiu-Xiu haurà recorregut tota la ciutat.

Durant el cicle de Nadal també hi haurà una exposició de fotografies de gran format amb instantànies històriques del Nadal a la ciutat. També es promou l’activitat Bici sense edat, on persones joves compartiran recorregut per la il·luminació nadalenca amb persones grans que ja no poden pedalar.