Terrassa, entre els municipis amb més contrastos socioeconòmics entre barris

L’Idescat ha presentat l‘índex socioeconòmic territorial, una estadística nova que resumeix en un únic valor diverses característiques socioeconòmiques de la població resident en un territori i quantifica les diferències dins de Catalunya, que són d’especial interès a nivell inframunicipal.

L’índex destaca que hi ha forts contrastos socioeconòmics a l’interior dels municipis de més de 50.000 habitants. Barcelona, Badalona i Girona són les localitats on se n’han detectat més entre els seus barris.

Sabadell, Terrassa i Mataró són altres municipis amb importants contrastos socioeconòmics al seu interior. Els valors extrems es localitzen a la nostra ciutat a Ca n’Anglada i la zona Centre – Estació del Nord.

El Barcelonès i el Maresme es caracteritzen perquè les agrupacions censals de nivell socioeconòmic alt són les més freqüents, mentre que a les comarques del Baix Llobregat, Vallès Occidental i Vallès Oriental ho són les de nivell socioeconòmic mitjà alt.

A les comarques metropolitanes es localitzen 35 agrupacions censals de nivell socioeconòmic molt alt: 24 a Barcelona, 7 a Sant Cugat del Vallès i 1 a Esplugues de Llobregat, Gavà, Sant Joan Despí i Sabadell respectivament.

A l’altre extrem, 41 agrupacions censals tenen nivell socioeconòmic molt baix: 8 a l’Hospitalet de Llobregat, 7 a Barcelona, 6 a Badalona, 6 a Santa Coloma de Gramenet, 3 a Mataró, 2 a Terrassa i 1 als municipis següents: Canovelles, Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Granollers, les Franqueses del Vallès, Martorell, Montornès del Vallès, Sabadell i Sant Adrià de Besòs.