Terrassa es converteix en el punt neuràlgic de l’esquaix català

Terrassa és el nou centre neuràlgic de l’esquaix català. La seu de la Federació Catalana d’Esquaix i Raquetbol, fins ara a Barcelona, s’ha traslladat a la ciutat, concretament a les instal•lacions d’Squash 4. La Federació gestiona a partir d’ara les pistes d’aquest gimnàs i també s’ha fet amb la propietat de l’Squash Marconi. En total, 8 pistes que permetran portar a Terrassa les millors competicions catalanes, estatals i algunes d’internacionals.

L’alcalde, Alfredo Vega, i la regidora d’Esports, Eva Candela, han conegut el desembarcament de la Federació a la ciutat en la reunió que ha tingut lloc aquest dimecres a la tarda amb Joan Casahuga, president d’aquest organisme. La presentació pública es farà aquest mes de desembre.

L’objectiu és que Terrassa sigui el referent tant de l’esquaix com del softràquet català. De fet la Federació ja opera des de fa 10 dies a la ciutat i ja ha portat una primera gran competició, el Campionat de Catalunya per equips. De cara al 2019 hi ha previst l’organització de la modalitat individual de la màxima competició catalana, així com la creació d’un Ciutat de Terrassa, entre d’altres tornejos.

Més enllà de les competicions, l’objectiu de la Federació és fer créixer el nombre de llicències, que actualment és de 600 entre esquaix i softràquet. Sobretot entre els més joves, per aquesta raó les instal•lacions de Marconi es condicionaran com a nou centre de tecnificació. Per apropar aquest esport als més petits, Casahuga ha assenyalat que es reunirà properament amb els responsables del Consell Esportiu del Vallès Occidental – Terrassa.