Terrassa és el quart municipi de Catalunya amb més plaques solars per a l’autoconsum

L’energia solar s’està consolidant com una alternativa a la crisi energètica que estem vivint. A Terrassa les llicències tramitades aquest any per instal·lar plaques fotovoltaiques d’autoconsum ja superen les que es van registrar el 2021. Fins a l’agost, l’Ajuntament ha tramitat 330 expedients, una xifra que supera les 244 llicències urbanístiques de l’any passat. Això fa un total 15.600 metres quadrats de plaques, una potència de 7.700 kW i una inversió d’uns 6,5 milions d’euros. El gruix de peticions és per habitatges.

Terrassa ocupa el quart lloc en el rànquing de municipis que té més instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum, amb un total de 382, només per darrera de Sant Cugat, Barcelona i Corbera de Llobregat, segons l’Observatori de l’Autoconsum de Catalunya.

L’Equip de Govern confia en què es pugui arribar a produir l’any 2023 un milió de kWh anual, el que permetria reduir els valors de CO2 en 150 tones.

Terrassa participa en la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, que se celebra fins divendres, i que enguany tracta sobre el nou model energètic.