Terrassa és el segon municipi amb més habitatges iniciats el primer trimestre de 2024

L’Associació de Promotors de Catalunya (APCE) i CaixaBank han analitzat la situació del sector immobiliari i les possibilitats que ofereix a les empreses promotores i constructores de l’Àmbit Metropolità Nord de Barcelona. Ha estat en la sessió immobiliària ‘Conjuntura Immobiliària Residencial: oferta i demanda a l’Àmbit Metropolità Nord de Barcelona’, celebrada aquest dilluns al Parc TecnoCampus Mataró-Maresme. En aquesta sessió s’ha fet un repàs de l’evolució de la conjuntura del sector promotor i constructor a Mataró, a la comarca del Maresme i a diferents municipis de la província de Barcelona.

Conjuntura Immobiliària Residencial

En l’Àmbit Metropolità Nord de Barcelona, entre els municipis amb més habitatges iniciats durant el primer trimestre de 2024 destaca Barcelona (281). El segueixen Terrassa i Sabadell (202 i amb 175 respectivament). A continuació hi trobem Tiana i Mataró (25 i 14). Finalment, se situa Granollers (78).

Conjuntura Immobiliària Residencial

A nivell comarcal, el Vallès Occidental registra 776 habitatges iniciats i 493 acabats. Pel que fa al Barcelonès són 476 habitatges iniciats i 843 acabats. En tercer lloc, el Vallès Oriental compta amb 249 habitatges iniciats i 138 acabats. En darrer lloc, se situa el Maresme amb 135 habitatges iniciats i 187 acabats.

Conjuntura Immobiliària Residencial

Compravenda d’habitatges

A la província de Barcelona, les dades de compravendes corresponents al primer trimestre d’aquest any indiquen que s’han realitzat 2.805 transaccions de compra d’habitatge nou. Pel que fa a l’habitatge usat, les compravendes efectuades al primer trimestre de 2024 han estat de 12.813 transaccions.