Terrassa és la quarta ciutat de la comarca pel seu volum de negoci

 Terrassa és la quarta ciutat de la comarca pel que fa al volum de negoci, amb una facturació 4.843,3 milions d’euros. Només la superen Sant Cugat, Montcada i Rubí. Així es desprèn de l’informe Estructura empresarial de la província de Barcelona . El document vol ser una radiografia de l’estructura productiva de totes les comarques, identificant les principals empreses elaborada per la Diputació de Barcelona.

Segons l’informe s’estima que al 2022, la facturació es recuperi i assoleixi nivells de 2019. Per sectors, destaca l’elevat increment del comerç al detall d’alimentació i begudes (+15,7%) i el de l’agricultura, ramaderia, silvicultura i pesca (7,4%). Per contra, l’hostaleria és el sector que perd més facturació respecte el 2019, un -53,2%.

Per altra banda el document conclou que Terrassa disposa d’un bon grapat d’empreses capdavanteres en diferents activitats sectorials. COPCISA, s una de les més importants ocupant el segon lloc del rànquing de les corporacions especialitzades construcció només superada per COMSA, empresa amb seu a Barcelona. Tanca el top 5 no té d’aquesta llista HERCAL DIGGERS també amb seu a Terrassa.

Pel que fa al sector de la Maquinària i equips AZBIL TELSTAR ocupa el tercer lloc del podi català.

L’empresa terrassenca EMBAMAT EU se situa en el quart lloc del rànquing del sector de la fusta i el suro. També es troba en 4a posició ESTABLIMENTS VIENA, pel que fa a l’hostaleria, i GLOBAL GAME MACHINE CORPORATION, que treballa en el ram de les activitats artístiques, recreatives. En aquell llistat de les 25 empreses catalanes més punteres d’aquest sector també hi trobem cinc corporacions més amb seu a Terrassa. Es tracta de BARNA CENTER SAU, MIKY, EGARTRONIC, VALISA INTERNACIONA i INTERNATIONAL BINGO TECHNOLOGY.

Per últim, dir que CIRSA tanca el top10 de les empreses dedicades a financeres i d’assegurances.