Terrassa és la tercera ciutat catalana amb més residents a l’estranger

El nombre de catalans residents a l’estranger s’ha incrementat en 9.325 persones. Aquesta xifra representa una variació anual del 2,8%, la més baixa des del 2009. En total, són 340.514 els ciutadans catalans que viuen fora. Són dades l’Institut d’Estadística de Catalunya corresponents a l’1 de gener d’aquest any. La limitació de la mobilitat internacional arran la pandèmia de la covid-19 ha suposat un alentiment significatiu del creixement del nombre de catalans residents a l’estranger.

Després de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, Terrassa és la tercera ciutat catalana amb més residents fora, 7.100, seguida de Sabadell. Els de major creixement respecte l’any passat han estat Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Palafrugell i Salt.

Pel que fa al Vallès Occidental, amb 23.577 persones, és la segona comarca amb més població resident a l’estranger després del Barcelonès. La destinació principal és França. Totes les comarques i Aran han incrementat el nombre d’inscrits a les oficines consulars, amb l’excepció de l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà.

Per continents, l’augment més significatiu de residents catalans correspon a Europa. En canvi, l’augment a la resta de continents és molt menor. Per primera vegada, s’ha registrat una disminució a l’Àmerica del Sud.

Per països, l’increment més alt s’ha registrat al Regne Unit. També han crescut de forma significativa els residents a França, Alemanya i els Estats Units.