Terrassa és la tercera ciutat catalana amb millor saldo migratori

Terrassa es confirma com la tercera ciutat de Catalunya amb millor saldo migratori, és a dir que té més ciutadans que arriben que els que se’n van. Així ho constata l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat).

Per davant de Terrassa figuren Sabadell i Badalona com les primeres ciutats catalanes sobre moviments migratoris. Per la seva banda, Sant Cugat del Vallès és la que presenta el pitjor saldo.

Pel que fa al creixement d’habitants, Terrassa va créixer prop del 9 per mil l’any passat. Els 236.694 canvis de residència entre municipis de Catalunya va augmentar el nombre de moviments migratoris en tot el territori.

A més, el Vallès Occidental és la tercera comarca catalana amb un valor més alt de saldos migratoris nets, amb 1.115 habitants, després del Maresme i el Vallès Oriental.

Pel que fa al nombre d’habitants, Terrassa ja va traspassar la barrera dels 200.000 habitants al 2006. Ara i segons les estimacions de l’Idescat té 216.428 habitants i continua ocupant el tercer lloc de Catalunya. De fet, Terrassa en els darrers 20 anys ha crescut en més de 50.000 habitants, un augment del 26 per cent des de 2000, mentre que altres localitats han quedat molt per sota. Aquesta diferència s’explica per la immigració i uns preus de l’habitatge més atractius que a Barcelona i àrea metropolitana.