Terrassa es mantindria a la fase 2 del desconfinament una setmana més

El comitè tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT), a petició del Departament de Salut, proposa que a partir de dilluns vinent, 15 de juny, les regions sanitàries de Girona i Catalunya Central passin a la fase 3 del desconfinament. La resta de regions es mantindrien en la fase en què es troben.

Així, el Camp de Tarragona, Les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran continuarien a la fase 3 mentre que Lleida, la ciutat de Barcelona i les Metropolitana Sud i Nord es mantindrien a la fase 2, juntament amb les àrees de gestió assistencial Penedès i el Garraf que  s’han acabat d’integrar dins aquesta zona per una qüestió de mobilitat. Per tant, a partir d’ara Garraf i Penedès seguiran el mateix ritme que la ciutat de Barcelona i les Metropolitana Nord i Sud. Terrassa es troba dins la regió metropolitana nord.

La proposta ha estat aprovada aquest dilluns a la tarda pel PROCICAT i els informes s’han enviat al Govern espanyol.

L’avançament d’una fase a una altra de qualsevol territori es basa en la conjunció de múltiples factors. D’una banda, es continua constatant que es manté l’evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològic –bàsicament, la incidència de nous casos i la taxa reproductiva efectiva-. D’altra banda, l’impuls donat a l’atenció primària per a la capacitat de diagnòstic i de seguiment de casos amb la disposició de proves PCR també contribueix a considerar que és el moment per a fer aquest nou pas de fase.