Terrassa es presenta a la Filmoteca de Catalunya com a Ciutat Creativa de la UNESCO en cinema

Terrassa ha presentat a la Filmoteca de Catalunya, a Barcelona, la seva designació com a Ciutat Creativa de la UNESCO en l’àmbit del Cinema. L’acte ha consistit en la projecció d’una sèrie de curts i documentals que posen de manifesta la llarga tradició cinematogràfica de la ciutat. Tal i com ha explicat l’assessor de l’Ajuntament per al Cinema i l’Audiovisual , Antoni Verdaguer, la designació de la UNESCO s’ha basat en tres potes fonamentades al segle XXI: l’ESCAC, el Parc Audiovisual i l’espai de conservació i arxiu de la Filmoteca. Però el lligam entre el cinema i Terrassa es remunta a principis del segle XX, en entitats com el Centre Excursionista i el Coro Vell, impulsors de cineastes aficionats, amateurs i semiprofessionals.

La mirada més contemporània l’ha posat el director de cinema i exalumne de l’ESCAC, el terrassenc Geoffrey Cowper, que ha relatat la dimensió internacional que recentment ha aportat el Parc Audiovisual a la ciutat.

Entre les projeccions que s’han vist a la Filmoteca destaquen les obres “Sant Llorenç del Munt”, de Joan Salvans; “Gotas”, de Pere Font; ‘Il•lusió’, d’Eduard Balada; ‘El jou’, de Josep Casamada i ‘Un casament’, de Jan Baca i Toni Garriga.

El proper mes de juny Terrassa tindrà la primera reunió específica de Ciutats Creatives de la UNESCO a Cracòvia.