Terrassa es reivindica com a ciutat feminista

Terrassa celebra l’acte institucional del Dia Internacional de les Dones a l’Auditori Municipal amb una conferència sobre dones inventores. L’acte també ha servit per tancar el Congrés Dones, Ciència i Tecnologia, un certamen ha aplegat a Terrassa a 400 persones especialitzades que han seguit unes 68 ponències, per reivindicar el paper de la dona en l’àmbit científic, de la Salut i la Comunicació.

Durant l’acte també es volia entregar el premi del Concurs de Cartells del 8 de març, obra de Xavier Suàrez. L’artista, autor també del censurat cartell del Carnestoltes de l’any passat, no ha recollit el premi en senyal de protesta pel tracte rebut en aquella ocasió. Per la seva banda la il•lustradora i escriptora encarregada de l’última ponència del Congrés, ha repassat el seu projecte “Superdones, (re)inventant el món”.

Un treball de recerca que descobreix com a referents a més de 90 dones inventores. L’alcalde de Terrassa ha animat a totes les persones a persistir en les seves reivindicacions feministes fins a aconseguir els objectius. L’acte ha estat amenitzat per les actuacions de Lídia Paloma i Pol Macià.