Terrassa es solidaritza amb el poble de La Palma al Recinte Firal amb activitats de caire cultural

La solidaritat de Terrassa s’ha tornat a deixar veure aquest cap de setmana al Recinte Firal amb multitud d’activitats programades per a tots els assistents. Les persones que s’han acostat a l’esdeveniment han fet una donació de cinc euros destinada al poble de La Palma després que l’erupció del volcà deixés sense sostre a molts veïns de la zona.

Una iniciativa que s’ha pogut fer gràcies a dues entitats culturals com son la Coordinadora de Entitats Andaluses de Terrassa (CEAT) i la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa. Ambdues entitats han agraït a l’alcalde durant els parlament la possibilitat que els ha donat l’Ajuntament de poder recaptar donacions al Recinte Firal per tal d’enviar-les íntegrament al poble canari de La Palma. A aquest acte hi ha participat un representant del govern del Paso, un dels pobles més afectats per aquesta catàstrofe natural, que ha agraït a Terrassa i la seva gent el gest que s’ha tingut cap a ells.

Una jornada molt emotiva que ha coincidit amb una altra donació, en aquest cas de sang, organitzada pel Banc de Sang juntament amb Creu Roja i els Bombers de Terrassa. Juntament a la carpa instal·lada per a les donacions s’hi ha pogut menjar i beure així com presenciar actuacions musicals, de ball i fins i tot un castell a càrrec dels Castellers de Terrassa.

El flux de gent no s’ha aturat durant tot el matí per a donar suport a la catàstrofe més gran viscuda a l’illa canària. Una erupció que va durar fins a quatre mesos i que necessita de molta més ajuda per a tornar a recuperar la normalitat d’abans d’aquell fatídic 19 de setembre de 2021 en que va començar el malson.