Terrassa és una de les 12 seus de la biennal Manifesta, que presenta equip i els primers participants

La Manifesta és una biennal d’art nòmada que aborda qüestions d’interès global des del punt de vista d’una ciutat o regió europea. Aquest 2024 se celebra la 15a edició a Barcelona i altres 11 municipis metropolitans més, entre ells Terrassa.

S’exploraran tres temàtiques: cuidar i ser cuidats, equilibrant conflictes i imaginant futurs.

Se celebrarà entre el 8 de setembre i el 24 de novembre de l’any vinent però ja s’han donat a conèixer l’equip artístic i els primers participants, en un acte celebrat aquest dimecres a la seu de l’antiga editorial Gustavo Gili, a Barcelona.

La Manifesta és, segons els organitzadors, una oportunitat per exposar les contradiccions que existeixen al món, posar les persones al centre i canviar les coses a través de l’art.

Un jurat ha seleccionat els 10 primers projectes que hi participaran, d’un total de 262 presentats. La llista definitiva es coneixerà a la primavera de l’any vinent.

Manifesta 15 és un dels esdeveniments artístics i culturals amb més prestigi del món. Es va fundar als Països Baixos l’any 1993.

A banda de Barcelona i Terrassa les altres ciutats participants són Granollers, Mataró, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Sant Adrià del Besòs, l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat i el Prat de Llobregat.

Presenten La Biennal Manifesta 8 Presenten La Biennal Manifesta 7 Presenten La Biennal Manifesta 6 Presenten La Biennal Manifesta 5 Presenten La Biennal Manifesta 4 Presenten La Biennal Manifesta 3 Presenten La Biennal Manifesta 2 Presenten La Biennal Manifesta 1 Manifesta 15 Manifesta