Terrassa escenifica al Teatre Principal l’aposta de la ciutat per la innovació

Terrassa posa en escena al teatre Principal la seva aposta de ciutat per a la innovació, en l’entrega de guardons de la segona edició dels Premis Muncunill 2018. La principal novetat d’aquest any és el reconeixement a la Innovació Cultural d’àmbit estatal que ha recaigut en “El Pressentiment”, una publicació experimental impulsada pel col•lectiu Espai en Blanc i feta de paraula i imatge per decidir qui i com es construeix la realitat.

El Premi Muncunill a la Innovació d’àmbit Local ha estat per Venair, una empresa familiar molt present a Europa i ara també a l’Àsia, líder en tecnologia en enginyeria. Entre d’altres productes, l’empresa terrassenca fabrica tubs de silicona pels sectors més exigents com el farmacèutic, l’aeronàutic o el biotecnològic. El seu responsable va aprofitar el premi per demanar a l’Estat una aposta més decidida per a la investigació. En la categoria a la Innovació Empresarial d’àmbit estatal el guardó se l’ha endut Virtual Bodyworks. Una empresa que es dedica a aplicar la realitat virtual en la millora de la salut física i mental. Unes aplicacions que permeten a les persones amb disfuncions avançar millor cap a la seva rehabilitació.

Finalment el premi honorífic ha recaigut en Ana Maria Lajustícia, una bioquímica emprenedora, escriptora i conferenciant, coneguda pels productes de salut i bellesa que porten el seu nom. Tots els premiats han rebut la ja reconeguda escultura d’Anna Taratiel, símbol distintiu dels Premis Muncunill, en una edició que coincideix amb el 150è aniversari del naixement de l’arquitecte terrassenc. Els premis Muncunill estan pensats per reconèixer aquelles persones, institucions o empreses que fan una important aportació innovadora per a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans, un objectiu amb el qual Terrassa s’identifica.

El públic ha dedicat una ovació a Josep Rull quan l’alcalde ha tingut un record pel què havia estat regidor de Terrassa, ara empresonat a Madrid. Aquest any l’acte ha comptat amb una confèrencia d’un dels membres fundadors de la companyia de teatre La Fura dels Baus, Miki Espuma, que també ha ofert un petit tast del seu darrer muntatge. Espuma ha fet un repàs a una de les trajectòries teatrals més conegudes i innovadores com és la del grup de Moià. L’originalitat de la seva participació en els Jocs Olímpics però també pels seus espectaculars i provocadors muntatges arreu del món, han fet de la companyia un referent en innovació en el camp de la música i el teatre. L’acte es va acabar amb un recorregut per la Rasa, il•luminada per l’empresa Lamp, per arribar a la Sala Muncunill i compartir l’experiència amb tots els assistents als Premis.