Terrassa escoltarà la veu dels nens i nenes a través del Consell de la Infància i l’Adolescència

El ple ordinari d’octubre inclourà el punt de l’aprovació inicial i l’exposició al públic del Reglament del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència de Terrassa (CMIAT). Un document que s’ha treballat en els darrers mesos i que vol establir els criteris per seleccionar entre les escoles i entitats de lleure els 31 nens i nenes, de 10 a 14 anys, que en formaran part.

Aquests infants i adolescents constituiran un òrgan participatiu i consultiu, un espai de trobada on poder reflexionar, opinar i proposar temes i fer demandes als representants polítics. També podran rebre encàrrecs de l’Ajuntament sobre diferents qüestions. En definitiva, seran la veu dels nens i joves de la ciutat.

S’escolliran tenint en compte criteris de territorialitat i paritat. Hi haurà representants d’infants i joves tutelats, amb capacitats diverses, en risc d’exclusió social i usuaris d’esplais.Ells mateixos escolliran els membres que ocuparan els càrrecs dins del consell i s’organitzaran internament. Les reunions seran a porta tancada menys una sessió anual que serà pública.

Totes les forces polítiques de l’ajuntament l’han donat el vist-i-plau, a excepció de la CUP i el PP que, en principi, s’han abstingut per diferents motius. Els populars volen recavar més informació dels seus representants en l’elaboració del reglament i els cupaires opinen que aquests consells no tenen poder decisió i les seves recomanacions no són vinculants i ells aposten per un altre model de participació.

És el principal tema tractat aquest matí de dijous a la reunió ordinària de al Comissió Informativa de Drets  Socials i Serveis a les Persones.

En aquesta sessió també s’ha aprovat la modificació del Reglament del Consell Municipal de Benestar Social (adaptant-lo a la nova normativa) i la pròrroga del conveni amb la UPC per a la revisió de la salut visual de les persones amb pocs recursos econòmics pel curs 2017-2018.

En l’exercici anterior, l’Ajuntament ha aportat 35.000 euros per atendre 1.020 persones derivades pels Serveis Socials. Amb aquests diners (27 euros per pacient) els estudiants d’òptica els hi fan una revisió ocular i si ho necessiten els proporcionen ulleres, gràcies a diversos acords amb marques òptiques.

La comissió també ha aprovat concedir la medalla d’honor de la ciutat a Conxa Puig i Bacardit (terrassenca de l’any 1993). Puig ha estat molts anys vinculada a Oncolliga i té una llarga trajectòria dins del 3r sector.

I, finalment, la comissió també ha aprovat l’addenda o complement al conveni entre Ajuntament i Generalitat per mantenir el Punt de Trobada (l’espai on el menor es relaciona amb els seus progenitors quan hi ha conflicte). Per aquest servei el govern català aporta 64.000 euros i l’Ajuntament, 40.000.