Terrassa està per sota de la mitjana catalana en fets delictius

El nombre de delictes a la ciutat de Terrassa està per sota de la mitjana catalana. Així s’ha exposat durant la reunió de la Junta Local de Seguretat, on s’han valorat les dades recollides de l’activitat en matèria de seguretat ciutadana dels darrers mesos a la ciutat. En concret, la mitjana catalana se situa en 76,6 fets delictius per cada mil habitants davant els 49,4 de Terrassa.

També han baixat un 1,4% els accidents de trànsit, però han augmentat els sinistres greus, sobretot per la implicació de vehicles de dues rodes com ara l’efecte dels patinets. De fet, l’alcalde Jordi Ballart ha dit que s’està preparant una ordenança per als patinets de cara a finals d’any.

Les detencions han augmentat un 9,8%. El Conseller d’Interior, Miquel Buch, ha destacat que, amb menys efectius s’ha fet més feina. A més, ha remarcat l’alt grau de coordinació entre els diferents cossos policials. També ha dit que el pla especial dels Mossos per reduir els robatoris amb força dins el domicili han baixat d’un 24%.

Les intervencions de la Policia Municipal han augmentat d’un 27%. També s’ha recalcat que l’1 d’octubre s’afegiran 27 nous agents i 18 més el juliol de l’any vinent. Per compensar les jubilacions la plantilla actual de 198 agents es veurà incrementada l’1 de desembre de 2020 amb 8 agents més (207).

D’altra banda, Jordi Ballart ha anunciat que a partir del proper mes d’octubre la ciutat rellançarà la Policia de Barri. És un compromís de l’equip de Govern que pretén oferir una dinàmica de resposta en la detecció i resolució dels problemes que es puguin donar en els barris de la ciutat. Aquest reforç permetrà destinar, a partir de l’1 d’octubre, 33 agents a la Policia de Barri, la funció de la qual és vetllar per la seguretat ciutadana de manera més propera.