Terrassa estrena nous panells informatius sobre el trànsit de tecnologia avançada

Sis nous panells d’informació variable i de tecnologia avançada s’han posat ja en funcionament en diferents vies i punts estratègics de la ciutat. Informen sobre l’estat del trànsit, les incidències viàries o els talls de circulació als carrers.

Poden especificar avisos als conductors d’emergències, campanyes de seguretat o l’estat d’ocupació dels aparcaments. També poden incorporar missatges en temps real i avisos específics en cas de nevades, episodis de contaminació o el temps estimat que s’invertirà en un determinat recorregut.

Amb aquesta actuació Terrassa és la primera ciutat de l’Estat que incorpora aquests panells en l’àmbit urbà. Les noves pantalles permeten adaptar el missatge perquè compten més caràcters, més colors i imatges animades. Poden combinar text i imatge per ajudar a la comprensió del missatge.

Els nous panells substitueixen les pantalles que des del 2002 només oferien dades relatives a l’estat d’ocupació dels aparcaments.

La inversió realitzada ha estat de gairebé 207.000 euros i forma part de les millores que ha ofert l’empresa ACISA dins del contracte de manteniment dels semàfors.

Aquesta acció s’emmarca dins el Pla de Mobilitat 2016-2021 i és una de les accions que configuren Terrassa com a “ciutat intel•ligent”.