Terrassa estrenarà dilluns l’Emotiva, el primer festival de fotografia de la ciutat

Dilluns arrenca l’Emotiva, el primer Festival de Fotografia de Terrassa. Es tracta d’una iniciativa de la Xarxa Fotogràfica de Terrassa (XAFA’T), una plataforma que engloba diferents entitats de la ciutat relacionades amb la fotografia. L’Emotiva se celebrarà del 2 al 28 novembre, tot i que l’organització contempla allargar algunes exposicions més enllà.

El festival s’hauria d’haver celebrat al mes d’abril, però es va haver d’ajornar a conseqüència del confinament. Ara, amb les últimes restriccions de la Generalitat, les sales d’exposicions poden continuar funcionant, però només amb una tercera part de l’aforament màxim.

De moment, l’únic que s’ha suspès és l’acte inaugural de les exposicions de Joana Biarnés i Imma Coll que s’havia de fer aquest dijous al vespre a la Sala Muncunill. L’acte inaugural del festival està previst per divendres vinent, dia 6, a la seu del Centre Excursionista, amb la celebració d’una taula rodona titulada “La fotografia a Terrassa, d’ara endavant”.

Les 17 exposicions que formen aquesta primera edició del festival es repartiran en diferents espais de la ciutat. Així, per exemple, a l’Ateneu Candela s’hi podran veure les fotografies de circ de la matadeperenca Marta Garcia Cardellach i al Casal Cívic de Sant Pere els paisatges de l’argentí Luis Franke. També destaca una mostra col·lectiva de 42 fotògrafs sobre el procés independentista, titulada “155 fotos per la llibertat” i que es veurà entre la seu de l’ANC i la dels Minyons de Terrassa.

La intenció de XAFA’T és que el festival Emotiva tingui una periodicitat anual.