Terrassa estudia implantar la zona verda per regular l’aparcament en superfície

Terrassa podria implantar la zona verda d’estacionament. La mesura s’afegiria a les ja existents a la ciutat per regular l’aparcament en superfície. En aquest cas, com ja passa a Barcelona, serviria per preservar l’ús d’un nombre de places d’aparcament per al veïnat de la zona. De moment, però, es tracta tan sols d’un estudi de viabilitat elaborat recentment per l’Ajuntament i la Diputació. Així ho ha exposat el tinent d’alcalde de Mobilitat, Marc Armengol, que ha anunciat que en les properes setmanes en presentaran els resultats.

L’anunci s’ha fet en ple debat d’una proposta de Ciutadans que demanava estudiar l’habilitació temporal com a aparcament públic d’un solar ubicat al Districte III. Es tracta dels terrenys de l’antiga fàbrica Saifa-Keller, a l’Av. Glòries Catalanes amb Ramón y Cajal. Un espai on s’hi ha d’edificar un equipament municipal per als barris de Can Palet, Can Palet 2 i Guadalhorce, però per al qual encara no hi ha data fixada i que el consistori no preveu tampoc per al 2019. Tot i rebre el suport del PSC i PP, la proposta no ha prosperat.

Ciutadans tampoc ha rebut el suport suficient en la sol•licitud perquè s’elaborés un reglament de Segona Activitat per als agents de la Policia Municipal. Un acord que pretenia actualitzar els protocols de salut d’aquest cos policial per garantir l’adaptació del lloc de treball a l’estat de salut i la capacitat psicofísica del personal fins a la seva jubilació. PSC i PP hi han votat a favor, però el vot negatiu de TeC, PDeCAT, ERC-MES i CUP ha fet que la mesura no hagi prosperat.