Façana de l'Ajuntament

Terrassa exigeix la suspensió de relacions amb Israel

La plataforma Terrassa amb Palestina celebra l’aprovació de la moció presentada a l’Ajuntament de Terrassa que exigeix la suspensió de les relacions amb l’Estat d’Israel i aturar el comerç d’armes amb aquest país.

El ple municipal de l’Ajuntament de Terrassa ha aprovat la moció presentada per la iniciativa ciutadana Terrassa amb Palestina per exigir un alto al foc immediat, reconèixer que l’ocupació colonial i l’apartheid son les causes estructurals del conflictes, i per demanar la suspensió de relacions amb Israel i la imposició d’un embargament a la compravenda d’armes amb Israel.

La moció aprovada es compromet a que l’Ajuntament de Terrassa demanarà formalment per carta al president Pedro Sánchez que decreti un embargament de compravenda d’armes i la suspensió de la cooperació militar i d’investigació amb l’Estat d’Israel. Així com que el govern de l’Estat emprengui un programa de sancions contra el govern d’Israel i la  suspensió de les relacions fins que Israel compleixi amb les resolucions de Nacions Unides.

L’Ajuntament de Terrassa es compromet també a treballar en les clàusules de contractació de drets humans per garantir que l’Ajuntament de Terrassa no incompleix el dret internacional i no col·labora ni per acció ni per omissió amb l’ocupació i la vulneració dels Drets Humans contra la població Palestina.

Altres propostes ciutadanes

El ple aprovat dues propostes ciutadanes més. L’Associació Terrassa per la Tercera República ha aconseguit un reconeixement institucional de Salvador Allende i l’Observatori dels Drets Socials un reconeixement dels drets dels nens i nenes com a ciutadans de ple dret.