Terrassa explica el canvi en la mobilitat amb les tres noves estacions de tren

Durant el què portem de 2017, el nombre de viatgers a les estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat a Terrassa han augmentat en un 10 per cent i manté la tendència a l’alça des de que van entrar en funcionament les tres noves estacions, el 2015. A més s’espera que ens els pròxims anys el ritme de creixement arribi al 12 per cent, augmentant la freqüència de pas i el confort amb 15 nous trens.

Són algunes de les dades que Terrassa ha aportat a la Jornada Catalana de la Mobilitat amb tèctics i experts en mobilitat que s’ha fet aquest dimecres a Castellbisbal. Terrassa ha participat en una taula rodona junt amb el President de Ferrocarrils de la Generalitat, Enric Ticó, i el Director Gerent de TMESA, Guillermo Rios, que han explicat com les noves estacions dels Catalans per una banda, i l’adaptació de la xarxa d’autobusos a la nova realitat, ha condicionat l’augment o el descens però sobretot la intermodalitat dels passatgers en la mobilitat urbana.

De la participació terrassenca a la Jornada se n’extreuen dues grans conclusions. D’una banda constatar que el Ferrocarril es manté fort en els desplaçaments interurbans, i que la intermodalitat entre els diferents transports públics augmenta el nombre d’usuaris globals.