Terrassa exporta el Capgròs de l’Any al Maresme i Bèlgica

La tradició del Capgròs de l’Any s’escampa a altres poblacions. La més recent ha estat Tiana, al Maresme. Aquest mes de setembre, la llevadora Carme Donada i Bosch s’ha convertit en el primer Capgròs de l’Any de la vila maresmenca. Tiana ha homenatjat així la qui durant quaranta anys va ajudar a néixer la majoria de tianencs i tianenques. I, tal com passa a Terrassa, la figura ha estat obra de l’escultor egarenc Jordi Grau.

A més de Tiana, la ciutat belga de Dottignies també ha estrenat recentment la tradició del Capgròs de l’Any, encara que amb un any d’avantatge. A finals de setembre, durant les Festes de la Mà de la població francòfona, la colla dels Geganters de Terrassa van poder presenciar la descoberta del segon capgròs de l’any belga. La figura, un cop més, havia sortit del taller El Drac Petit d’en Jordi Grau. L’escultor, com és lògic, veu amb bons ulls la popularització d’aquesta tradició.

Ciutats com Vilafranca ja havien intentat emular amb anterioritat la tradició del Capgròs de l’Any. Cap d’aquestes iniciatives, però, ha aconseguit mantenir-se fins a dia d’avui. Terrassa des del 1982 ja acumula 43 capgrossos.