Terrassa exposa i defensa la candidatura a la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; acompanyat del tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado; i de la gerent del Parc Audiovisual de Catalunya, Cristina Brandner; s’ha reunit aquest divendres al matí, a la seu general de la UNESCO a París, amb la directora general de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO, Jyoti Hosagrahar, per exposar i defensar la candidatura de Terrassa a la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO (Secció Film).

A la reunió també ha estat present l’ambaixador adjunt d’Espanya davant la UNESCO, Jaime Rodríguez-Ponga, amb el que, posteriorment, l’alcalde ha mantingut una reunió on s’ha continuat valorant la candidatura de Terrassa i s’ha remarcat la importància per a la nostra ciutat de formar part d’aquesta xarxa. Per presentar aquesta candidatura al conjunt de la ciutadania, l’Ajuntament té previst fer un acte públic el proper 15 de setembre a la plaça Vella.

Terrassa ha presentat la seva candidatura a la Secció Film de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO amb la voluntat d’aprofundir en l’aposta pel sector audiovisual i generar oportunitats culturals i professionals per a la ciutadania, fomentant els valors que representa la UNESCO i, alhora, amb l’objectiu de millorar el posicionament internacional de la ciutat. L’Acadèmia del Cinema Català ha decidit donar suport a la iniciativa encapçalada per l’Ajuntament de Terrassa en la categoria de cinema, i, d’aquesta manera, aconseguir convertir-se en la primera ciutat de l’Estat espanyol en aquesta categoria. La Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO va ser creada el 2004 amb la finalitat de fomentar la cooperació internacional entre les ciutats membres per fer de la creativitat un motor de desenvolupament urbà sostenible, d’integració social i de vida cultural.

Està previst que el proper mes d’octubre es faci pública la resolució oficial, per part de la UNESCO, de la llista definitiva de ciutats designades com a ciutats creatives. Aquestes, un cop designades, disposaran d’un reconeixement específic de la organització pel compromís de col·locar la creativitat en el centre de les seves estratègies de ciutat.