Terrassa fa petits canvis a la seva bandera per fer-la oficial

Una proposta d’alcaldia en l’últim ple d’aquest mandat oficialitzarà la bandera de Terrassa. Una proposta de l’any 1968 i que a diferència de l’escut de la ciutat, mai ha passat el tràmit per ser un símbol oficial.  La pròxima Festa Major, a l’Ajuntament i als edificis municipals com ara els centres cívics, ja podrien lluïr la bandera oficial introduïnt-hi alguns canvis.

La principal novetat és que el castell com a símbol del municipi passa a ocupar un lloc preferent més a prop del pal de la bandera, mentre que les quatre barres passen a ocupar l’altre extrem. La proposta també fixa les proporcions exactes de cada element. Els marlets del castell es converteixen en punxes o sagetes i els finestrons o l’empedrat de la fortificació també pateixen petites modificacions. En total seran 35 noves banderes per a espais interiors i algun d’exterior de l’Ajuntament i d’altres dependències i departaments municipals. Tot amb un pressupost aproximat de 3.500 euros.

D’altra banda el ple de divendres aprovarà la Modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal en l’àmbit de l’Anella Verda que passa a protegir especialment el sòl no urbanitzat de l’entorn de la ciutat. També s’aprovarà el Pla Especial d’Ordenació, Gestió i Catàleg de les 22 masies en el mateix entorn natural del terme municipal. El ple també aprovarà el conveni de col•laboració amb la Diputació per el qual es farà un carril bici i per a vianants que l’any que vé podria unir les poblacions de Terrassa, Matadepera i Sabadell. Un projecte de més d’un milió d’euros dels quals l’Ajuntament n’aportarà més del 20 per cent.

L’Ajuntament també aprovarà la cessió d’un espai del Vapor Cortès per als pròxims 50 anys a la fundació Pro Disminuïts, PRODIS, perquè pugui desenvolupar la seva activitat sociolaboral. En el darrer Ple d’aquest mandat també se cedirà l’1 per cent del ingressos de l’Ajuntament a 21 projectes de cooperació al desenvolupament. Unes propostes escollides per les mateixes entitats solidàries, d’entre 29 projectes presentats.