Terrassa FC i San Cristóbal militaran al Subgrup “A” d’una enrevessada Tercera Divisió

La Tercera Divisió arrencarà el cap de setmana del 17 i 18 d’octubre, segons ha fet oficial la Federació Espanyola de Futbol. El grup català estarà format per 22 equips, després que no s’apliqués cap descens i sí ascensos de la temporada passada per la Covid-19. Els equips estaran dividits en dos subgrups d’onze equips cadascun i, a falta de conèixer el calendari, la Federació Catalana ha fet públic la composició de la primera fase de cadascun d’ells i sempre atenent al criteri de proximitat geogràfica.

Tant Terrassa FC com CP San Cristóbal militaran al Subgrup «A» i tindran com a rivals equips de la demarcació de Barcelona i els de Tarragona. Concretament Castelldefels, Europa, Igualada, Manresa, Muntanyesa, Pobla de Mafumet, Santfeliuenc, Valls i Vilafranca. El «B» està format per equips de Barcelona i de Girona (Banyoles, Cerdanyola, Figueres, FE Grama, Girona B, Granollers, Horta, Peralada, Sant Andreu, Sants i Vilassar). El campionat tindrà un total de 22 jornades en cada subgrup i els equips participants s’enfrontaran a doble volta. Una vegada finalitzada aquesta primera fase i en funció de la classificació, es lluitarà per l’ascens o per la permanència.

Així doncs els tres primers de cada subgrup jugaran una segona fase per l’ascens a la nova categoria que s’ha creat, la Segona Divisió RFEF, arrossegant els punts obtinguts a la primera. Els dos primers pujaran de forma directa. Els equips classificats del quart al sisè lloc disputaran una lligueta i els dos primers tindran plaça per al play-off d’ascens, al igual que el tercer, quart, cinquè i sisè classificat de la segona fase. Seran eliminatòries a partit únic i només el guanyador pujaria. Del setè a l’onzè lloc de la primera fase lluitaran per la permanència, baixant els sis últims.