Terrassa gaudeix del pas de l’edició número 100 de la Volta per la ciutat

La Volta a Catalunya ha travessat Terrassa aquest dissabte durant la sisena i penúltima etapa de la prova. Un primer grup de cinc escapats ha entrat a la ciutat quan tot just passaven dos minuts de les tres de la tarda: eren Harold Tejada, Dmitrii Strakhov, Matej Mohoric, Mattias Jensen i Antoine Duchesne. L’etapa havia arrencat a Tarragona a les 12.30h i arribava a Terrassa provinent del Port d’Ullastrell, conegut popularment com «El Suro» i considerat de tercera categoria. La resta de ciclistes han arribat només cinc minuts després dels escapats i tots plegats han travessat la ciutat per la carretera N-150, enfilant després en direcció a Castellar del Vallès. El final d’etapa era a Mataró, amb un recorregut total de 194Km que s’ha decidit a l’esprint final i ha guanyat Peter Sagan.

Són molts els egarencs que han aprofitat l’avinentesa per veure passar els ciclistes i tot el seguici de vehicles dels equips i de seguretat de la cursa. Des dels més aficionats a pedalar fins als qui simplement tenien curiositat per treure el cap, tots han agraït que un esdeveniment així passés tan a prop de casa.

El que no ha pogut veure el públic terrassenc és l’equip patrocinat per l’empresa de la ciutat Kern Pharma: dos casos de covid-19 entre els seus corredors havien fet que es retirés just el dia abans de passar per Terrassa. Els aficionats sí que han pogut animar el participant egarenc a la cursa, Antonio Pedrero, de l’equip Movistar.

Aquesta era l’edició número 100 de la Volta a Catalunya, la tercera prova ciclista per etapes més antiga del món, només per darrera del Tour de França i el Giro d’Itàlia.