Terrassa ha estat la ciutat escollida per presentar el nou Cens d’Artistes de Catalunya

Aquest dissabte al migdia el Teatre Alegria ha acollit l’acte de presentació del Cens d’Artistes de Catalunya. Una cita adreçada a totes les persones professionals que treballen al sector de les arts visuals, la música i les arts escèniques.

Aquest registre d’artistes ha estat ben rebut pel sector ja que permetrà conèixer la veritable població que s’hi dedica, el nivell de representativitat de cada disciplina així com fer un diagnosi de l’estat de la cultura catalana o detectar i avaluar les necessitats dels professionals. Apart d’aquestes iniciatives de control també s’han presentat només polítiques per millorar condicions laborals, fiscals i contractuals dels artistes.

L’obertura de l’acte ha estat a càrrec de l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i Margarida Troguet, vicepresidenta del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA). Ambdós han destacat perquè Terrassa ha estat la ciutat escollida per a presentar aquesta iniciativa cultural catalana.

Després de la presentació i la benvinguda als assistents s’ha dut a terme un debat sobre les oportunitats, les millores econòmiques i contractuals i la visibilitat que suposarà aquest nou cens pels artistes catalans. Els ponents d’aquesta xerrada han estat Montserrat Moliner, presidenta de la Plataforma Assembleària d’Artistes de Catalunya, Luís Rodríguez, president de l’Associació Catalana d’intèrprets i Música clàssica i Àlex Casanovas, president de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya.

Un acte que ha aplegat a prop de cinquanta assistents i que ha finalitzat amb un concert de jazz en directe a càrrec de Marta Sierra Trio.