Diptic Definitiu Bandolers V1 2023 Web (2)

Terrassa homenatja dissabte a “Les heroiques dones de Terrassa”

Aquest dissabte a partir de les 7 de la tarda, la plaça Vella acollirà una simulació d’un mercat medieval. Es tracta d’una recreació històrica de la festa «Les Heroiques Dones de Terrassa» que organitza Bandolers de Terrassa per commemorar els fets del 20 de juliol de 1558. Aquell dia els homes de Terrassa havien anat a Barcelona a defensar-la d’uns vaixells turcs.

Aprofitant la circumstància un gran nombre de bandolers van atacar el poble. La defensa va quedar en mans de les dones. Va ser la resistència d’aquelles dones, junt amb la gent gran, nens i sacerdots, que amb només les eines del camp van salvaguardar la població dels atacs dels bandolers. La festa de dissabte continuarà amb una cercavila fins a la Torre del Palau on la Taverna del Trabucaire acollirà l’actuació del grup Ameba.

La recreació d’aquest any del fets de 1558 serà més teatralitzada i amb la participació de més persones i entitats que l’any passat. “Les Heroiques Dones de Terrassa” és una recreació feta a partir d’un guió i de la direcció de Marc Galí i Cristina Aragay. Aquest any hi participen vuit entitats culturals de la ciutat.

Diptic Definitiu Bandolers V1 2023 Web (2)