Terrassa homenatja la memòria de les víctimes del terrorisme en el Dia Europeu

Per commemorar l’11 de març, el dia que Espanya va patir el major atac terrorista amb l’esclat de diversos trens de rodalies de Madrid, Europa va instaurar aquesta data com el Dia en Memòria de les Víctimes del Terrorisme. Terrassa s’ha sumat aquest dilluns al matí, amb un minut de silenci i la lectura d’un manifest als actes d’homenatge a les víctimes que es fan arreu d’Europa.

En el manifest, Terrassa es declara ciutat de Pau i rebutja tot tipus de violència i pren el compromís de lluitar a través de la democràcia, en favor de la Pau i pel respecte als Drets Humans. En l’acte també s’ha recordat el pitjor atemptat que ha patit la ciutat, l’assassinat del regidor de Viladecavalls, Francisco Cano que va perdre la vida al desembre de l’any 2.000.

També s’han recordat d’altres accions violentes com les què darrerament han patit les ciutats de Niça, Estocolm, Manchester, Oslo o París. L’acte ha acabat amb la interpretació del Cant dels Ocells de la mà del professor d’oboè del Conservatori, Francesc Castillo.