Terrassa homenatja les víctimes de l’Holocaust

Un record per a les víctimes de l’Holocaust. Per les víctimes com les del poble jueu, les perseguides per motius polítics com els catalans i espanyols republicans assassinats, pel poble gitano, pels discapacitats, per les víctimes per la seva orientació sexual o per motius religiosos. Un any més, l’Ajuntament de Terrassa homenatja i commemora aquest 27 de gener, en un acte solemne davant de l’Ajuntament, la memòria de les víctimes de l’Holocaust nazi.

Estudiants dels instituts de la ciutat que han treballat el tema de la deportació han dit que en els fons l’acte d’avui va de democràcia, de drets i de llibertat. A l’acte hi han assistit els principals representants d’entitats, familiars i col·lectius represaliats que han encès una espelma per a les víctimes. Els portaveus dels grups municipals amb l’alcalde al capdavant, han fet un homenatge públic i ciutadà a totes aquelles persones que van patir la repressió, un acte insuficient per reparar tant de dolor, com s’ha dit en els parlaments.

En un acte emotiu els assistents han anat encenent espelmes en record de tots els col·lectius represaliats. Tot plegat per recuperar la memòria d’unes atrocitats que la humanitat va haver de viure només unes dècades enrere. Aquesta nit, l’Ajuntament també il·luminarà de color vermell la seva façana del Raval i el monument a la dona treballadora. L’acte ha acabat amb l’actuació de la Coral de l’Institut Torre del Palau.