Terrassa i Interior reforçaran la col·laboració per frenar els actes incívics registrats a la ciutat

Aquest dimarts, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat de la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares; del regidor de Seguretat, Xavier F. Rivero; i de l’Intendent Major de la Policia Municipal de Terrassa, Antoni Flores; s’han reunit amb el Conseller d’Interior, Miquel Samper; el Major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero; i el Cap de l’Àrea Bàsica Policial de Terrassa, Jesús Requena, a les instal·lacions del Complex Egara.

A la reunió s’han acordat una sèrie de mesures de coordinació entre els cossos de seguretat per posar fre als incidents recurrents en algunes zones de la ciutat en les darreres setmanes.

A la reunió, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha volgut agrair la predisposició del Departament i dels responsables del cos de Mossos d’Esquadra davant la situació que es ve registrant a la ciutat, manifestant que «aquesta reunió escenifica la coresponsabilitat de l’Ajuntament i Interior davant d’uns fets que ens preocupen i que cal treballar per posar-hi fer el més aviat possible».

Davant de l’augment de conflictes, com baralles, actes incívics o agressions a agents, s’han acordat noves mesures que intentin restablir la situació en aquestes zones localitzades de la ciutat a partir d’assegurar la presència policial d’ambdós cossos en els llocs on s’han registrat més incidents de seguretat ciutadana i actes incívics. Aquesta presència es reforçaria amb unitats de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i l’Àrea de la Brigada Mòbil (BRIMO) que oferirien suport a la tasca dels cossos de Policia Municipal i de Mossos d’Esquadra a la zona.

Pel que fa a la presència de membres dels cossos de seguretat al territori, s’ha acordat treballar per mantenir presència policial a les zones on s’han produït més incidents, amb diferents dispositius mòbils tant del Cos de Mossos d’Esquadra com
de la Policia Municipal.

Tot aquest dispositiu d’acció coordinada, a més, serà analitzat i avaluat periòdicament entre els responsables d’ambdós cossos per anar establint accions concretes de futur i comprovar la seva efectivitat. Per altra banda, també s’ha acordat treballar conjuntament amb Fiscalia per incrementar el treball en aquells casos de reincidència.