Terrassa i la comunitat marroquina se solidaritzen amb les víctimes del terratrèmol

Membres de la Corporació municipal s’han concentrat aquest dissabte a Raval. Ho han fet amb la ciutadania per guardar un minut de silenci i expressar el condol als familiars de les víctimes i mostrar la solidaritat amb els territoris damnificats pel terratrèmol d’aquesta matinada al Marroc.

L’Ajuntament, a més, ha emès un comunicat en què l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha expressat el seu condol per les víctimes mortals del terratrèmol que ha sacsejat el Marroc aquesta matinada. L’alcalde hi trasllada la solidaritat de la ciutat de Terrassa amb les víctimes i totes les persones de les zones afectades pel devastador sisme que va patir ahir el país nord-africà.

El fort terratrèmol de 7 graus que ha sacsejat la part septentrional del Marroc en la matinada d’aquest dissabte (23.11 hora local) ha causat la mort de més de 2.800 persones i ha deixat més de 2.500 persones ferides.

Ballart ha manifestat que “Terrassa està al costat de totes les víctimes d’aquesta tragèdia i de tota la comunitat marroquí, especialment, d’aquells terrassencs i terrassenques que tenen família i amistats al país. Compartim plenament el dolor i els expressem tota la nostra solidaritat”.

L’Ajuntament de Terrassa posarà a disposició de les entitats que treballen al territori afectat les ajudes humanitàries d’emergència que el consistori té articulades per donar ràpida resposta a aquestes catàstrofes. A banda, l’Ajuntament es posarà a la disposició del Govern català i del Govern espanyol per totes les necessitats detectades en què es pugui col·laborar.

La Generalitat està activant un punt d’informació per als catalans i catalanes que necessitin informació dels seus familiars al país. També ha posat a disposició un telèfon de contacte coordinat per la Delegació del Govern al Nord d’Àfrica per atendre emergències dels catalans i catalanes afectats pel terratrèmol, al qual només s’ha de contactar per situacions d’emergència de les persones que es troben a la zona:

Telèfon (amb WhatsApp): 0034 674 744 902;
Telèfon marroquí: 00212 648 682 896.

minut silenci terratrèmol marroc